Waar staan we voor?

Veiligheid en de rust van het wonen staan voorop...

In de wetenschap dat mensen zich in een PVT nooit 100% kunnen thuis voelen, proberen we ondanks de psychiatrische beperking, toch de veiligheid en de rust van het wonen zoveel mogelijk te benaderen.

Wonen betekent voor ons dat de bewoner eigen ruimte ter beschikking heeft. Die mag naar eigen smaak worden ingericht. Ook de (indeling van) tijd komt zoveel als mogelijk terug in handen van de bewoner.

In ons Psychiatrisch Verzorgingstehuis bieden we verschillende (kleinschalige) woonvormen met persoonlijke begeleiding aan:

  • Op Sprank zijn twee leefgroepen van 12 bewoners met 10 éénpersoonskamers, 7 tweepersoonskamers en 1 driepersoonskamer. De woonbegeleiding is hier permanent aanwezig.
  • Op Gaffel zijn er 6 individuele studio’s, 3 appartementen voor 3 personen en 4 huizen voor 5 personen. De Woonbegeleiding is hier permanent oproepbaar.

Wij willen mensen een plek bieden om zelf zoveel mogelijk hun leven (herstelgericht) terug in handen te nemen. PVT hoeft echter geen definitieve bestemming te zijn. Zowel op vraag van de bewoner als op indicatie van de arts en het team kan worden uitgekeken naar een nog beter passende woonomgeving.

Klik op onderstaande afbeelding om ons afdelingsbeleidsplan (printbaar pdf doc) te lezen:

Lees meer

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte...
  klik hier

agenda

11.09.18

Vrienden van de PVT

Per kwartaal wordt een avond georganiseerd in onze cafetaria...
lees meer...

11.12.18

Vrienden van de PVT

Per kwartaal wordt een avond georganiseerd in onze cafetaria...
lees meer...

actualiteit

12.09.18

Nieuwe coördinator gestart

Sinds 1 juli is Christine De Vrieze tewerkgesteld als coörd...
lees meer...