Verblijf

Bewoner krijgt zoveel mogelijk vrijheid ...

Er is een vast dagverloop waarin we zoveel mogelijk vrijheid willen laten aan de bewoner. Wonen is immers ook kunnen en mogen beschikken over eigen tijd.

Er is de mogelijkheid om eigen activiteiten uit te bouwen, met of zonder begeleiding. De toegewezen woonbegeleider zal hiernaar polsen en zo nodig hierbij ondersteunen. Daarnaast worden ook initiatieven per kleine (de leefgroep of medebewoners) of per grote groep (het ganse PVT) georganiseerd. Uit dit aanbod kan vrij worden gekozen.

Het programma met activiteiten die voor het ganse PVT is bestemd, wordt per week aangepast en is in ieder huis, elke leefgroep, in de centrale hal alsook in de cafetaria na te lezen. Iedereen is vrij om aan de voorgestelde activiteiten deel te nemen. Wie zelf een voorstel heeft, kan terecht op de maandelijkse activiteitenvergadering. Eén bewegingstherapeut is vast verbonden aan het PVT en geeft op vaste tijdstippen bewegingsactiviteiten.

Verder mogelijk:

  • De Meander: het socio-cultureel centrum van het ziekenhuis met een aanbod interessante activiteiten waaraan vrijblijvend kan worden deelgenomen.
  • Compagnie De Sporen: voor wie meer arbeidsgericht wil werken, biedt Compagnie De Sporen (Maïsstraat) een passend aanbod.
  • De Moester: ook het dagactiviteitencentrum de Moester biedt een zinvolle dagbesteding buiten ons PVT.
    www.ipso-gent.be/dac-de-moester

In de onthaalbrochure en in “het ABC van PVT” vind je allerlei praktische weetjes, regels en afspraken terug.

Onthaalbrochure   Het ABC van PVT

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte...
  klik hier

agenda

24.10.22

Vrienden van de PVT

Per kwartaal organiseren we een avond in onze cafetaria. Be...
lees meer...

actualiteit

22.09.22

Tips gezocht!

Hoe kunnen we familie, vrienden, naasten, … van onze b...
lees meer...